Mi az a Z-szak?

Az új, öt éves, a Z generáció kiszolgálására tervezett egyetemi Z-szakot (természettudomány-környezettan) 2022-ben alapította hat magyar egyetem országos közössége.

A nemzetközi minták alapján, Európában elsőként létrehozott osztatlan mesterképzés célja az ökológiai fenntarthatóság és a megtapasztalható természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák révén.

A hagyományos és a vizuális kommunikáció eszközeivel is felvértezett diákjainkra bizt​​​os állás vár a munkaerőpiacon.

A szak tanárképes, így a 2028-ban diplomázó végzőseinkre az akkor már jövedelmi szempontból is vonzó közoktatás is nagyon számít. Ugyanakkor a szakon megszerzett professzionális kommunikációs készségek és a problémaközpontú, innovatív gondolkodás a 21. század valamennyi megbecsült, feljövő szakmájába is belépőjegyként szolgálnak.

Kíváncsi és tanulni akaró diákok érdeklődését, jelentkezését várjuk az ország hét képzőhelyén: Budapest (ELTE), Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szombathely (ELTE).

A szak sokoldalúsága miatt nem csak reál, hanem humán hátterű diákoknak is jó esélyük van a diploma megszerzésére.

Az öt éves szakra jelentkezéshez elegendő a jól sikerült középszintű érettségi, de az emelt szint teljesítését többletpontokkal is ösztönözzük.

A szak rövid ciklusú (1–3 éves) tanárképzések keretében is teljesíthető. Ide már pedagógusi végzettségű, vagy a pedagógusi pálya felé forduló mesterszakos végzettségű jelentkezőket várunk.