Dallos Gábor

 

http://www.szon.hu/greenwichi-mesterszakon-az-agilis-kutato/2460843

A Nyíregyházi Főiskolától a Greenwichi Egyetemen mesterdiplomájáig.

A tanulmányaimat 2008 őszen kezdtem környezettan alapszakon, majd egy evvel később a tanári szakirányt választottam fizika szakpárral. Ekkor lehetőséget kaptam az Egy-Kor nevű, országos környezetvédelemi verseny helyi szervezésére. A más egyetemekkel, kutatokkal, phd hallgatókkal való együttműködést nagyon elveztem es elhatároztam, hogy külföldön, az Erasmus program keretében is kipróbálom magam. Először 3 hónapos tanulmányi ösztöndíjasként Wolverhamptonban, Angliában voltam, majd egy evvel később gyakorlati ösztöndíjjal a Greenwich-i egyetemen dolgoztam kutatóként.

A második Erasmusonból hazaterve megkaptam a BSc tanári diplomámat. Viszont nagy lehetőséget láttam Angliában is, es mind szakmai, mint nyelvi tudásra is szert tettem így a tudásomnak és a diplomámnak köszönhetően 2 héttel a visszautazásom után egy gyógyszercégnél helyezkedtem el, es gyógyszertári asszisztensként dolgoztam. Mindeközben az angol nyelvtudásomat fejlesztettem, es sikeres felsőfokú nyelvvizsgát szereztem es jelentkeztem a Greenwich-i egyetem Hulladékkezelési mesterszakra. A pályázatomat sikeresen elbíráltak, és az ösztöndíjon kívül egy Angol - Francia kutatóprogram kutatójaként is dolgozom.

Hogy nehéz volt-e eddig eljutni? Nem mondom azt, hogy nem, mert akkor nem lennek őszinte. A fontosabb kérdés az, hogy megérte-e? És erre egyértelműen, minden kétség nélkül IGEN a válaszom. 5 évvel ezelőtt egy elsőéves főiskolás voltam Nyíregyházán, de egy remek tanszéknek, a családomnak és magamnak köszönhetően most egy nemzetközi csapatban állok helyt nap mint nap es a Greenwich-i Egyetemen tanulok es dolgozok. 

Az életednek saját maga vagy a kovácsa!