TANTÁRGYI PROGRAM
Tantárgy neve: Szerves műszeres analitika előadás
Kódja: BIB 2224
Előadó: Prof.Dr. Dinya Zoltán egyetemi tanár
hét
|
téma
|
megjegyzés
|
1
|
A szerves műszeres analitika története, szerepe,
helye a tudományokban.
|
|
2
|
Az analitika minőség-biztosítási paraméterei,
rendszerei.
|
|
3
|
Az elektromágneses sugárzás.
A spektroszkópiai módszerek elméleti alapjai,
tudnivalói.
|
|
4
|
Az elektromikroszkópok. UV-VIS spektrofoto-
metria elméleti és gyakorlati (alkalmazási)
tudnivalói.
|
|
5
|
A rezgési molekulaspektroszkópia elméleti alap-
jai, IR és Raman-spektrofotometria.
|
|
6
|
Karakterisztikus kötési és csoport frekvenciák és
az őket befolyásoló tényezők.
|
|
7
|
A kromatográfia története, felosztása, elméleti
tudnivalói.
|
|
8
|
VRK, oszlop és ion-kromatográfia elmélete,
gyakorlata.
|
|
9
|
Gázkromatográfia elmélete és gyakorlata.
|
|
10
|
A folyadék és gélkromatográfia elmélete
és gyakorlata.
|
|
11
|
Rezonancia módszerek.
(RMR, ESR)
|
|
12
|
A tömegspektrometria elméleti tudnivalói.
Ionizációs és fragmentációs folyamatok.
|
|
13
|
Kombinált tömegspektrometriai technikák és
alkalmazásuk.
GC-MS, LC-MS/MS, HALDI-TOF.
|
|
14
|
Szerkezet meghatározás tratégiái, a különböző analitikai technikák eredményeinek együttes értelmezése.
|
|
15
|
|